Best In Show 2015

5 januari 2016

Hörni, vad tiden går fort va? Eller gör den det egentligen? Strunt samma, hursom så tänkte jag summera förra året med fokus på det bästa som hände. Jag kallar det Best In Show 2015.

Bästa premiären

Majsan! på Big Bara Boom i januari 2015. Jag och min bästis Sophie premiärade vår DJ-duo i en festlokal i Hammarby industriområde. En studio för lättklädda fotograferingar om dagarna, en tung festlokal om nätterna.

Bästa firmafesten

Berghs examensfest 2015. Tveklöst. Vilken upplevelse.

berghs_examen_1415

Och vilket gäng sen. Tack PA-kompisarna!

Berghs_PA_ThisisTyvi

Men ingenting hade varit lika roligt och bra utan Rebecka Leo <3, koordinatorerna och den här personen nedan – Anton, min roligaste kollega.

@antonrenstrom och selfiepinnen #berghs #pl1415

Ett foto publicerat av This Is Tyvi | Thea Tyvi (@thisistyvi)

Bästa platsen

Mitt kontor såklart! Bästa arbetsplatsen ever.

Step into my office. Kontorsyta 8 kvm. Solig terrass 20 kvm. Kom förbi på en fika! #frilansliv   Ett foto publicerat av This Is Tyvi | Thea Tyvi (@thisistyvi)

Jag sitter i en gammal matvarufabrik på Bondegatan 30 i Stockholm tillsammans med ungefär 60 (or so) andra företag. Jag delar rum med två män och en hund, de arbetar under namnet Primaform AB. Kom förbi och hälsa på om du har vägarna förbi.

Bästa bloggen

Jag är 100% stolt över vad min kund Telge Energi har åstadkommit med Fru Watt-bloggen. Det senaste året är Fru Watt en av krafterna bakom utnämningar som en av årets viktigaste påverkare inför klimatmötet i Paris och förmodligen även detsamma i hållbarhetsbarometern. Heja gänget på Telge Energi – ni gör skillnad!

Tillägg: Den 3 februari 2016 blev Fru Watt-bloggen utsedd till bästa branchblogg i kategorin Energi. De går från klarhet till klarhet med andra ord. 

Bästa lanseringen

Prodblog.se såklart! :) Tack Alexander Palm för webbutveckling och Henrik Rosander för art direction och design.

När man jobbar med proffs som @paaalm. Hårt kampanjande snart i en browser nära dig. #veckansbästadag Ett foto publicerat av This Is Tyvi | Thea Tyvi (@thisistyvi)

Bästa feedbacken

”Jag har stört mig på dig hela dagen” Att få den typen av feedback är otroligt tufft, oavsett vem du är. Det är också väldigt lärorikt på väldigt många plan.

Bästa sämsta mötet

Jag träffade en person som ville ha min hjälp, men hen vägrade sitta rakt mittemot mig och prata under mötet. Hen valde istället att titta ut genom fönstret och sitta så att jag såg hen i profil. Till slut låg jag över hela bordet och pratade för att få nån sorts respons. Det var spännande. Och lite förödmjukande.

Bästa aha-upplevelsen

Håll aldrig i ett enkelt papper när du ska stå på scen inför en massa folk, det är nämligen då det syns om du är livrädd.

theatyvi_thisistyvi_berghs

Jag tycker att det är råläskigt att stå på en scen och prata i mikrofon. På Berghs har jag gjort det för att jag ville representera så som mina kollegor i samma roll gjorde, trots 100% påslag av flyktinstinkter. Jag har gått igenom allt som kan behövas – dubbelhäftande tejp på handflatorna för att inte tappa mikrofonen pga handsvett, snyggast landning efter snubbel och om det går att spräcka högtalare med sin röst – alla tankar har tänkts.

Bästa utmaningen

Skaffade min första tatuering. I våras utmanade jag och min vän Caroline varandra – 2015 var året för våra livs första tatueringar. Och vi gjorde det. Fan va bra det känns, eller hur Carro?

Bästa uppdateringen

Musikmixtjänsten Pacemaker. Jag har slutat bråka med regelryttarna och kommit på att det finns två olika sätt att spela musik – med teknik och för känslan. Det enda behöver inte utesluta det andra men jag ÄLSKAR att Pacemaker och deras teknik låter mig fokusera på att få feeling.

Bästa provokationen

Nåt jag lärt mig är att folk generellt blir provocerade av att andra är lediga. För mig är det inte alltid relevant att tala om för andra utanför företaget varför jag har autosvar på mailen, då brukar jag säga att jag är ledig. Reaktionerna = något uppretade.

Bästa nya

Att börja plugga finska på halvtid. Jag hade min första tenta nu i december och även fast jag snubblade precis på målsnöret (hoppas Lasse-Lärare håller med här) så är det fortfarande värt all ansträngning och en omtenta.

Längst där borta, där finns kaffet. #coffee #SU #seveneleven #schoolnight   Ett foto publicerat av This Is Tyvi | Thea Tyvi (@tyvipics)

 

Bästa sämsta

Jag fullkomligt avskyr att se mig själv på film eller stå på scen. Det här året har varit full av sjukt jobbiga grejer, och en av de värsta är denna video. Jag har fortfarande inte sett hela.

Bästa semestern

Sommaren! Åh vilken underbar sommar jag hade. Efter en period där jag jobbade mer än vad jag trivdes med så såg jag till att ta en lång semester. 2 månader lång för att vara extakt. 

Bästa från-start-till-mål

Att hålla kursen Hållbar förpackningsdesign tillsammans med Pålle Pettersson för PL1516 och GD1416 på Berghs.  Kolla in resultatet och alla bra hållbara förpackningslösningar på den här kampanjsajten.

Nej men hej @berghsgraphixxx! Här sitter vi på @berghs och spelar in. #berghs #flippedclassroom #blendedlearning #online   Ett foto publicerat av This Is Tyvi | Thea Tyvi (@thisistyvi)

En liten tjuvkik på en av mina lektioner med PL1516 i oktober 2015. Jag fokuserar gärna på samtal, samarbete och kunskapsdelning i mindre grupper.

Jag märker nu att det varit bra att göra en summering av 2015, har nämligen faktiskt knappt hunnit känna efter. Och vem vet vad som händer 2016. Inte jag i alla fall. Men vi kör! Tjüss!