Semester 2015

6 juli 2015

Det är alltså nu jag ska ha semester. Jag har till och med sett till att jag kan vara ledig i 2 månader, alltså att jag inte börjar jobba igen förrän den 1 september. Jag har gått och väntat på detta med längtan pga mäktiga och hektiska tider det senaste året, och nu är jag äntligen här. Men det är konstigt, det känns inte så annorlunda.

Missförstå mig inte, det är inte så att jag saknar att jobba såpass att det kommer bli svårt att inte jobba med det jag brukar. Jag tycker väldigt mycket om mina jobb men jag tillhör inte den skaran som uppfylls av enbart arbete. För mig är tiden viktigast och om jag ska nämna nåt som orsak till den långa ledigheten så är det just det: jag vill äga min egen tid.

Det känns i alla fall som att jag bör ta tillfället i akt och skapa lite…distans typ. Jag tjatar hela tiden om PERSPEKTIV!, både på föreläsningar och i mötesrum, och utan distans blir perspektiven bara mindre. Tanken är också att fundera bättre, du som också är impulsiv och rastlös förstår kanske vad jag menar, och då behövs distans. Typ.

Några saker som jag hängt upp mig på den senaste tiden som jag tänkte fundera över och formulera för mig själv nu under semestern är:

  • Det finns ofta fler rätt än bara ett. Om nån vill göra på sitt sätt så är det lika ok som att jag vill göra på mitt, så länge det inte påverkar någon annan negativt. Jag tänker till exempel på alla dessa grejer som folk hatar att se på sociala medier (jag gillar inte fötter eller sjukbilder), och en artikel där Simon Strand delar sin avsky mot kreativa jobbansökningar (det finns fler frågor att ställa om den artikeln). Varför kan det inte få vara ok att göra olika?
  • Börja bara meningar med ett ”nej” om det är huvudbudskapet och det enda du vill säga, exempelvis ”nej tack” eller ”nej det är inte ok att du spelar Måns Zelmerlöv på högsta volym på stranden”. Annars är det bättre att försöka sig på en viss nyans.
  • Varför tycker jag egentligen att det är så läskigt att tala språk jag kan lite men inte helt?
  • Hur blir jag bättre på att lyssna? Och hur går det att få andra att bli bättre på att lyssna?
  • När kan vi sluta pika varandra för saker? Va? Det är ju INGEN som gillar en pik.
  • Ska jag skriva en bok? Om ja, ska jag skriva den själv? Vad ska den då handla om? Eller tänker jag bara att jag vill göra det för att jag är över 30 och bor på Södermalm i Stockholm?

Ja vi får väl se hur det går med den här ledigheten, vad det blir av den. Den börjar nu i alla fall.