4 x inspiration för den uttråkade

2 november 2015

Det är november och det tycks ha svept in en förkylningsvåg över Stockholm. Ungefär hälften av de jag jobbar med är hemma från jobbet, och jag likaså. Några går säkert till jobbet trots att de är sjuka. Aja baja!

På höstens soligaste dag fick jag alltså snällt stanna hemma, och jag blev riktigt uttråkad. Förutom att jag har kollat klart på allt med Christopher O’Reagan som går att hitta på SVT Play så har jag tagit mig tid att faktiskt kolla på alla de där klippen som delas i mina flöden. Och fasiken vad mycket roligt ni delar hörrni. Tack! Jag passar vidare, kolla här.

Marketing Carols: Deck the halls with SEO

Helt sjukt att jag inte hittat till det här tidigare. Bästa jag sett på länge.

Hittat via Elwira Kotowska.

The Galactic Empire: 5 Leadership Mistakes

It’s no surprise Darth Vader and Emperor Palpatine were defeated and the Empire fell – they made some pretty big leadership mistakes.

Hittat via Martin Palacios.

Förebilden: Jane McGonigal

Speldesignern Jane McGonigal drabbades hårt av en allvarlig hjärnskakning. Istället för att bara ligga still grävde hon ner sig i vetenskap och forskning. Resultatet: spelet SuperBetter.

Jane McGonigal har även skrivit böckerna Reality is broken och Superbetter. Hon har utsetts till “Top 100 Creative People in Business” av Fast Company, New York Times: listade henne under rubriken “10 Breakthrough Ideas in Science” osv. osv.

Så funkar gåshud

Gåshud är ett av mina absoluta favoritord. Så-funkar-det-filmer har jag älskat sen jag såg Skurt på TV3 när jag var liten. En kombo av de två = magi.

Har du nåt att tipsa mig om som kan rädda mig från tråk och rastlöshet? Hit me.