Bilden som verktyg

13 oktober 2015

Men ja jag älskar att skriva och beskriva, det har jag alltid gjort. Jag skriver stort som smått och väldigt lite av det jag gör visas upp. Jag vrider och vänder på ord och meningar, testar kommatecken, skäms över slarvfel och har en otrolig hang-up på för korta mail (ex. ”k. inga p. ses. /X” – pratar du så också?) och meningar som slutar på punktpunktpunkt (…). Ni som använder punktpunktpunkt – förstår ni hur mycket det går att läsa in i det?

Men i alla fall. Alla gör som de vill såklart.

Det är viktigt för mig att formulera tankarna för att få grepp om vad jag faktiskt gör. Men ibland är det svårt med ord, det vill sig liksom inte alltid. En visualisering av problem och svåra frågor gör det helt klart enklare att ta dem till sig. Jobbar du till exempel med ett projekt som börjar bli lite grötigt, segt eller oväntat stort så är det bästa sättet att rita upp det så att du ser det i en samlad bild. Rita, fota, animera eller filma och återta lite kontroll.

Bilden är ett starkt verktyg när orden inte räcker till. Använd den för att förstärka, förklara eller låt bilden stå i centrum och använd texten för som stöd.

Här är ett bra exempel på den senare.