Vad hände egentligen på Gotland?

5 juli 2015

Mycket hände. Men inte alls lika mycket som supervalåret 2014. Det här är min vecka 27.

Hållbarhetsfokuset

I år är det över förväntan. Wow! Det har dragit omkring Ferraris, Lamborghinis och andra div vrålåk på gatorna, men de bilägarna som synts mest är de som kör Tesla. Den vita Teslan och Taxi-Teslan har båda fått så mycket uppmärksamhet att det inte går att missta sig – elbilarna är deT ballaste som finns.

Ett av de mest delade inläggen under veckan handlade om klimat och hade rubriken ”Köttet klimatboven politikerna blundar för” av Supermiljöbloggen.

Miljöfesten lockar fortfarande såpass att folk gärna står i den 100 meter långa kön. Ryktet säger att det stod 1700 personer på väntelista till festen som hade kapacitet för 1200. Det är fetare än vilken Stockholmskrog som helst.

Lugnet

Veckan har varit lugn och avslappnad jämfört med året innan. Att det inte är valår, inte har spöregnat varje dag och att nazisterna inte är lika synliga är några anledningar jag snappat upp. Även träningshetsen tycks ha lagt sig lite i år.

Utmärkelsen: HejDigitalt blir ”Årets Mediegenomslag i Almedalen 2015”

Motiveringen lyder:

”Utmärkelsen Årets Mediegenomslag i Almedalen 2015 tilldelas en organisation som genom sin innovativa digitala och fysiska närvaro har utnyttjat Almedalens möjligheter till fullo, genom att ta fasta på värdet av möten, dialog och samtal.”

Redan 2014 var HejDigitalt det stället som alla pratade om. Det ryktet jag hörde mest var att det var så fullt på deras seminarier att det inte ens var nån idé att man försökte ta sig in.

Almedalsbrevet av Intellecta

Almedalsbrevet är tillgängligt, lättförståeligt, regelbundet och snyggt med statistik och infografik. Intellecta fortsätter att imponera.

PR-grejen

Liemannen som strosade runt i Almedalen och fick alla att undra vad för knäppt det var som pågick. Det visade sig sen vara Nyheter24 som ville gestalta tidningsdöden. Effektivt.

Maten

Sånt matnjut jag haft, här är ställena jag gillar:

  • Surfers: mat från provinsen Sichuan som är fantastisk. När jag är här så tycks det dessutom alltid vara nån av våra svenska hiphop-stjärnor på plats.
  • Bakfickan: gå hit och ät lunch!
  • Supper: sydamerikansk mat i fin miljö + supertrevlig personal.
  • Italienarn: snyggt ställe som serverar en sjukt god havskraftspasta + supertrevlig personal.
  • Leva Kungslador: sommarbuffén till lunchen i den miljön = magi.

Skottkärrorna

Region Gotland 2015

”Hej! Jag tillhör Region Gotland men finns här för er. Min önskan är att få se Visby. Kör gärna runt mig och låt mig få pryda olika platser, men var försiktig med mig. Om jag hamnar utanför din dörr så får du gärna vattna mig och pyssla om mig tills jag reser vidare. Ha en bra dag!”

Så mycket trevligare än en förbudskylt. Heja Region Gotland!

Sämst av allt

Ägnar mig inte gärna åt det dåliga så jag håller mig kort här:

  1. Det är så vansinnigt dyrt att bo i Visby och på Gotland under veckan. Min nota för boende hamnade runt 13 000 kr och då har jag fått kuska runt lite med bilen runt ön. Lägg till 3500 kr för resan (2 vuxna och 1 bil). Det är rätt mycket pengar, i alla fall för mig. Med det sagt så är det klart att gotlänningarna ska ta betalt.
  2. Boken jag läste klart nu som heter Offer utan ansikte. I den tycks alla kvinnor vara svaga och sexuella byten för män som härskar över dem och egentligen inte bryr sig och helst av allt bara vill jobba utan att störas av familj. Det är lättläst, storyn i sig bra och det är enkelt att hänga med, men det går inte att bortse från de urtråkiga och geggiga stereotyperna.
  3. Toftabadet = hjälp vilket kaos!
  4. Jimmy Åkesson och SD pga skit ska skit ha. Tur då att naturen säger sitt och visar upp sitt bästa jag under onsdagens tal.

Ett år kvar till nästa gång, hoppas vi ses där. Nu tar vi båten hem!
Hej då Almedalen 2015