När blir det vanligare att jobba där man helst är?

17 december 2018

För ett tag sen, ganska länge sen faktiskt, läste jag en artikel i Computer Sweden med rubriken Därför är det en pangidé att låta folk jobba hemifrån. Såklart! För mig som frilans känns det nästan lite otroligt att det skulle vara på något annat sätt. Och så undrar jag när det blir vanligare att jobba där man helst är?

Hemmakontor och kontorkontor

Jag har ett riktigt kontor hemma – ett riktigt rum med skärm, bra stol, skrivare, kontorsmaterial och bokhylla. Jag springer upp och ner för trappor och tar lunch och fikarast. Precis som när jag jag jobbar på kontorkontor.

Men det är en del som skiljer hemmajobb från kontorsjobb – jag är nästan alltid mycket mer effektiv och produktiv hemma. Jag behöver inte lägga tid på att resa kollektivt utan kan istället bara sätta igång att jobba så fort barnet är på förskolan. Jag hinner träna på lunchen och äter oftast bättre än vad jag gör på kontorkontor.

Såklart kan det vara lättare att ses ibland av olika anledningar – men det behöver dock inte vara antingen eller. Det inte behöver vara så bestämt, istället bör vi jobba på det ställe som gör oss bäst.

Vad hemmajobb har gjort för mig som person

Hemmajobb har fått mig att varva ner mycket och jag lider mindre av negativ stress än innan. Min vardag känns mer hållbar och jag hinner med det jag behöver för att må bra och utvecklas.

Mitt jobb som innehållsstrateg går ju verkligen att utföra precis varsomhelst och förtroende och fria tyglar gör mycket. Det får mig bland annat att se fram emot att gå till kontoret när jag ska göra det.

Hur har du det på jobbet?

Var ligger ditt kontor, och hur har du det där? Är det på riktigt ok att jobba hemma? Vilka frågor dyker upp när ni snackar om hemmajobb på jobbet? Behöver du hantera ”fnuttande” och menande blickar, eller har ni mognat ifrån det? Eller har det aldrig varit en fråga ens?

Håller med den här artikeln om förtroende på arbetsplatsen jag hittade på Instagram, en sponsrad artikel av Telenor Företag, om att vi måste fatta läget nu. Och varför ska man inte låta nån jobba hemifrån ifall hen gör nåt fantastiskt?