Mina årsbästa 2018

8 januari 2019

Det är kul att gå igenom året och se tillbaka på vad som faktiskt hände. Jag har liksom tänkt på 2018 som ett lugnt år…HA! Ja, det här är en bra övning för mig helt klart. Hoppas det ger nån annan nånting också :)

Årets lansering

Lätt! När Telenor och Bredbandsbolaget blev ett och nya Telenor. Jag fick äran att leda arbetet med innehållet när två sajter skulle bli en. När jag ser tillbaka på det så var det stressigt, svårt men samtidigt väldigt roligt. Skulle gärna göra om samma sak igen.

Läs mer om projektet här

Årets team

Här är det svårt att välja, och det är ju ett jäkla guldläge.

  1. Min sambo och jag. Utan det teamet hade ingenting funkat.
  2. Mitt nya crew som än så länge ligger under radarn. Jag hoppas att det blir en stor del av 2019. Ni vet vilka ni är! Ba kör!
  3. Web Optimization aka The Cookies på Telenor. Att få jobba nära så erfarna och smarta personer som Maria, Catrine, Marcus, Tobias, Jesper, Michael, Ylva, Anders och Elin är en stor jäkla ära.

Årets nya kund

Jag fick avsluta året med att starta ett nytt uppdrag med en ny kund – PwC. Just nu jobbar jag mycket med textproduktion och hoppas kunna dela med mig av det så snart som möjligt.

Årets mest överraskande

Att få en spontan glädjekram och höra ”Jag älskar att du är så strukturerad!”. Det kommer nog aldrig hända igen. Tack Jonas!

Årets vinst

Jag sa stopp i ett projekt som inte var bra för mig. Det var fullt av konflikter och förväntningar som inte levdes upp till. Det fick påverkan på ett upparbetat förtroende, jag förlorade pengar på det och jag förlorade också rätt många timmar sömn i slutet av projektet – så det är inte så konstigt att det kändes bra när det var över. Yay till mig!

Årets konferens

Savvybusiness Sophie Raland Wesslau sitter och jobbar vid ett fönster i Helsingfors

Sophie Raland Wesslau i Helsingfors

Jag har äran att få dela frilanslivet med min allra bästa kollega och nära vän Sophie Raland Wesslau, aka Savvybusiness.se. I våras åkte vi till Helsingfors tillsammans och jobbade hårt med ett fullspäckat schema. Vi hälsade på vår kompis Nanna som jobbar på Avanto Ventures och blev mycket inspirerade av det som händer där, vi skapade egna advisory boards och jobbade med workshops för oss och våra företag. Så kul och jäkligt viktigt för oss!

Årets nya instagramkonto

Nio träningsbilder från kontot @hinnatrana på Instagram

Jag har verkligen saknat att träna. Jag tänker ju att jag är en sån som tränar, gärna rätt mycket också, och längtade efter att få till det igen. Det var så jäkla länge sen. En dag blev jag så less på att vara besviken att jag kände att jag bara behövde göra någonting åt det med en gång.

Så jag funderade över vad jag gör utan besvär, kom fram till att skapa konton/bloggar och sen innehåll är nåt jag lite slösaktigt ägnar mig åt. I <3 Instagram liksom. Hypotesen var att det jag bara gör, kan hjälpa mig att börja träna. Jag tänkte ut vad problemet var och kom fram till att jag inte kände att tiden räckte till. Jag startade @hinnatrana och testade. Och hallåja, hypotesen stämde! Nu tränar jag i alla fall 3 gånger i veckan, helst 4 gånger, och har gjort det i ett par månader. Det är kul och jag har äntligen börjat känna av utvecklingen och gör framsteg – och är beroende av den där känslan jag får i kroppen efter ett träningspass. Å så är det faktiskt några som sagt att jag inspirerat dem. Hur cool är inte det?! Yes asså!

Årets lärdom

Som egenföretagare så har jag verkligen lärt mig att jag måste fixa mitt eget skyddsnät och jobba för det så hårt jag kan. Så i år har jag fixat så att jag kunnat jobba 80% med uppdrag för att undvika stress och ha tid för utveckling, satsa på friskvård för att vara hållbar som konsult och låta bli att jobba med sånt som inte är bra för mig.

Årets fråga

”Ok, så du tar betalt per timme. Hur funkar det, tar du betalt när du går på toaletten då också?”

Jag undrar hur det kändes att ställa den frågan. Jag svarade att om man jobbar med mig så får man räkna med att jag går på toaletten lite då och då. Man får helt enkelt ha förtroende för mig.

Årets löfte

I vår familj har vi bestämt oss för att inte resa med flyg under 2019.

#Flygfritt2019 – kolla in det! 

Årets semester

En påse med rabarber jag odlat själv

Rabarber från min trädgård

Röd sommarstuga och vitt parasoll

Stugan i Rånäs

I år hade jag en lång sommarsemester och var ledig juni-juli och ett par veckor i augusti. Lyxigt va? Jag var hemma rätt mycket och njöt av min första sommar med egen trädgård. Sen åkte vi till Jönköping, Höganäs, Grimsnäs, Gotland, Rånäs och en sväng till Djurö.

Årets bästa helg

Fyra bästisar i en bil som firar födelsedag

Bland det absolut roligaste som hände i år hände när jag fyllde 35. Först hade jag en middag hemma med mina bästisar på fredagen och vi dansade till nångång runt kl 3 på morgonen. Själva födelsedagen var på söndagen och då överraskade min älskade sambo Henrik mig med min alldeles egna carpool karaoke. Vi åkte runt i söderort, sen körde han till Södermalm och hämtade mina vänner som stod och väntade vid olika adresser jag bott på, och sen vi åkte runt, drack bubbel och sjöng allt vad vi hade till livets låtar. Sen fick jag lunch på Tantoberget, bubbel på en söderbalkong och middag på Nytorget. Detta är alltså samma bästisar som var på middag hos mig på fredagen. Ni fattar ju hur lyckligt lottad jag är! <3

Nu är det 2019

Nytt år, nytt att göra. Fokus för 2019 blir först att fixa ett uppdrag eftersom mitt tar slut i februari :) Sen får vi se vad som händer. Jag hoppas på att få fortsätta jobba med internet tillsammans med smarta människor. Det är nämligen väldigt roligt!