3 snabba om hur jag stressat ner

16 november 2018

Nu är vi mitt i den där långa och mörka perioden ni vet, och stressen är överallt. Jag har fokuserat på att bygga upp ett skydd mot negativ stress. Här är mina 3 snabba om min strategi för hur jag stressar ner.

  1. Jag springer inte i kollektivtrafiken. Jag bor såpass att jag oftast kan ta nästa tåg/buss/tvärbana om jag skulle missa nåt.
  2. Jag försöker att inte jobba igen missad tid. Sjukdom, vabb och lediga dagar är frånvaro och inte förlorad tid.
  3. Jag planerar in ledig tid i vardagen. Tid som jag äger och som jag inte ger bort för att andra är stressade.

Som frilans är det viktigt för mig att ha de här reglerna, annars stressas jag sönder. Många har fortfarande någon konstig bild av att frilansar ska jobba lite hårdare och mer än alla andra. Jag ser det inte så. Jag ser det som att frilans är en form av arbetstagande med en ekonomisk lösning som skiljer sig från övriga anställda. Så varför ska vi ha sämre villkor?