En ny version av dig finns tillgänglig

10 augusti 2015

Gillar du också att bli smartare? Att uppdatera dig själv lite nu och då? Kanske är du rastlös och känner att när du kommer på att du vill lära dig nåt nytt så vill du omsätta det i verklighet på en gång? Inge svårt, det går att lösa!

Här kommer tips på sajter där du kan lära dig lite och mycket nu med en gång, och gratis. Alla som känner mig vet att jag inte gillar YouTube-fester (du vet när nån bara MÅSTE visa ett klipp för resten på festen) så tanken är att det ska vara nåt annat än det:

Daily bits of

En tjänst där du kan gå flera kurser samtidigt och, med minsta möjliga ansträngning, lära dig lite nytt varje dag. Mina favoriter just nu är Shorter, Fewer and Better Meetings samt En perfekt natt och jag har precis avslutat SO-rummets snabbguide till politiska ideologier! och lärt mig massor.

TED Talks

Det går inte att snacka om sånt här utan att nämna TED Talks. Med TED Talks kan du lära dig sjukt mycket av de allra bästa, och det funkar på desktop, padda, telefon och AppleTV = du behöver inte bli rastlös. Här är en av mina favoriter (snudd på YouTube-fest nu, jag vet, men här får du välja själv och du behöver inte låtsas älska det):

Jag tror att beteendevetenskap och etnologi kommer rädda världen. Tekniken är på plats, och den utvecklas hela tiden, vi ska bara få alla att använda den.

Berghs Open Class

Världens bästa kommunikationsskola delar med sig av föreläsningar. Här går det inte riktigt att välja en favorit känner jag, överlåter browsandet till dig.

SlideShare

En tjänst där proffs laddar upp och delar presentationer om allt möjligt. I mitt nätverk trendar just nu Tjejer kodar i Palma och 5 tips on how to design a awesome presentation template. Själv är jag dålig på att dela med mig här, men i och med att SlideShare gör underverk för optimeringen av LinkedIn-profilen så tänker jag att jag ska bli mycket bättre på det. Lovar!

Those Who Make

Hantverksmagi! Här kan du se filmer om gitarrhantverkare, pipmakare, leksaksmakare, jeanstillverkning och en massa annat. Filmerna är gjorda av/med hantverkare från hela världen och är riktigt sådär snyggsnyggt producerade.

”Dagens” på Wikipedia

Bäst på random kunskap! Under rubriker som ”Utvald bild” och ”Dagens datum” som finns på startsidan kan du lära dig om ALLT mellan himmel och jord. Idag lärde jag mig till exempel att det är Ecuadors nationaldag, att Enya egentligen heter Eithne Patricia Ní Bhraonáin och att det svenska örlogsfartyget Vasa sjönk på dagens datum år 1628.

Hoppas du hittar nåt nytt att bli bra på med hjälp av mina tips. Brukar du använda dig av nån annan tjänst? Tipsa gärna!