Börja jobba efter föräldraledighet

26 juli 2017

Jag är ganska nyss hemkommen efter en månad på Mallorca där jag haft semester och varit föräldraledig tillsammans med min son och min sambo. Det är fantastiskt att kunna vara lediga tillsammans under en längre period. Det är också fantastiskt att kunna se fram emot att få börja jobba igen. Att få öva upp produktiviteten och effektiviteten igen. Jag har längtat efter det.

Det har hänt en del på jobbfronten ändå. Även om jag inte är tillbaka förrän i augusti/september nån gång, så har jag fixat med HarvestTrello och Slack. Jag hunnit med möten och planering av nya projekt. Jag är van vid att det går fort från det att förfrågan kommer till att jag är igång, så funkar frilanslivet för mig. Så att planera månader istället för veckor framåt är svårt. Men det har gått bra!

Sen när det är dags att börja jobba 100% så kommer jag att hålla en kurs för produktionsledarna på Berghs School of Communication. Då blir det ett intensivt produktionsfokus. Jag har också ett samarbete med en ny kund på gång, där går jag in som innehållsstrateg och webbredaktör för att stötta befintlig digital avdelning. Och så hoppas jag att jag kan komma igång med ett eget projekt, men det blir det mer om framöver. Kanske :)

Just nu slits jag mellan härligt semestergott och att det ska bli jäkligt kul att börja jobba ordentligt igen. Mellan att jag vet att jag är bra, till att känna mig osäker på om jag glömt bort allt sen sist. Det upplever jag är knepigt med frilanslivet. Inkörsperiod/smekmånad efter föräldraledighet får jag klara av innan det är dags för uppdrag, det finns ju inga förstående kollegor runt omkring som kan hjälpa mig komma igång. Det är ju bara jag.

Men! Jag ska in och äga mina bitar, och samtidigt lyssna, lära och läsa på. Det är kul, och lite lite nervöst, att få komma igång igen.

Vill du jobba med mig? Hör av dig! Eller vill du bara ses och snacka jobb? Hör av dig då också!