Rekrytering upphöjt till 2

23 juni 2015

Behöver du anställa? Tänker du att det är dags att gå ut med jobbannons snart? Dags att steppa upp och lägga pengar på rekryteringsprocessen redan nu från start. Du har säkert märkt att det inte duger att komma på alla färdigheter och kompetenser du hoppas ska få rymmas i en och samma person, skriva en lista och posta hos Arbetsförmedlingen. Det är dags att skärpa sig lite.

Den senaste tiden har det dykt upp flera tydliga exempel på konkurrensen på arbetsmarknaden. Kreativiteten lever livet hos både arbetsgivare och arbetstagare och det som fastnar är enkelt, smart och väldigt roligt. Några bra exempel jag sprungit på:Telge Tillväxt på Tinder

Telge Tillväxt raggar personer på Tinder: Jag är svag för Telge Tillväxt, de har imponerat på mig flera gånger. Efter att ha haft svårigheter att hitta personer till lediga jobb tar Telge Tillväxt i Södertälje hjälp av dejtingappens magi.

Testare av sexleksaker - Oliver & Eva

Oliver & Eva letar sexleksakstestare på Arbetsförmedlingen. Älskar att formuleringar som i andra sammanhang försvinner in i mängden blir fantastiska i detta: ”B-körkort är inget krav”, ”Redogöra för produktens fördelar och nackdelar i Excel” och ”du brinner för att få till ett avslut”.

Sveriges bästa chef - Siri Andersson

Siri Andersson sökte Sveriges bästa chef, fick jättemycket uppmärksamhet och fick sitt drömjobb på Springtime.

 

https://instagram.com/jennytoraeleonora/

Jenny Tora Eleonora Lundgren använde Instagram och gav de främsta arbetsgivarna chansen anställa henne som kommunikatör.

#kaffemedraffe

 

#KaffemedRaffe är snyggt, smart och effektivt. Jag fattar direkt och blir nyfiken. Bra!

När Telge Energi sökte kundchef

När Telge Energi skulle söka ny kundchef gjorde de det med en annons som gav dem en 3:e plats för Resumés Månadens print mars 2014. En gamling men goding.

Inspirerande va? Det tycker jag. Låt oss nu slippa de där omöjliga kraven och förutsättningslösa mötena. Det är inte det som är det roliga med att skaffa nya kollegor.