Hur göra bra överlämningar?

9 februari 2018

Igår hade jag en lång och kämpig dag. Jag satt i möten från kl 10 till nästan kl 19, hann precis hem för att natta barn, fick mat av sambo och somnade.

Kan man lämna över allt?

Just nu är det mycket tid och energi som går åt pga ett projekt som skulle ha tagit slut 2017. Jag har dokumenterat väl och har koll på detaljerna, men funderar på hur jag ska göra en bra överlämning sen när mitt uppdrag tar slut.  Hur får man över de där så viktiga ”mjuka värdena” man skaffar under ett projekt? Det är svårt. Jag vill inte lämna över känslorna, för de vill jag inte att någon annan ska bära, men feelingen för diverse grejer är ändå värda nåt.

Det mätbara och planerade är ju bara att packa och leverera – planer, dokument, projektverktyg och beslut. Men det där andra. Finns det nån modell eller nåt verktyg för det?

Dokumentera mera

Den modell som funkar allra bäst är att dokumentera allt från början såklart. Att tvinga in alla projektintressenter i excel och sätta den stämningen direkt, istället för att hamna i en stressig och ohälsosam situation sen. Jag har insett vikten av att använda verktygen även om man inte upplever att någon tittar på dem. De är på din sida sen i eventuell motvind.

Nu ska jag hitta ett sätt som passar mig. Ett som inte äter tid eller skapar dålig stämning. Det måste vara ett som inte innebär excelfiler och kontaktrapporter i word. Först ut: Projectplace