Året var 2014

6 januari 2015

Nyheter, stolta stunder och imponerande människor – det kommer detta inlägg handla om. Ett personligt inlägg med bilder från både arbetsvardag och fritid. Mitt 2014 har givit mig nya vänner och kollegor, svåra och roliga utmaningar, mycket jobb och vad som känns som mindre tid. När jag ser tillbaka på året som varit så inser jag att det hänt väldigt mycket, både vansinnigt roligt och tufft, och jag har tacksamt insett att livet jag lever är rikt. Ungefär såhär har det sett ut.

Jag upptäcker e-boken på riktigt och det gör allt mycket enklare. Jag läser helst med Adlibris Mondo, har även deltagit i ett användartest hos Valtech för nåt år sen för att jag fastnat så för formatet, men Bokus Dito är bra den också. Nu hoppas jag bara att alla böcker görs i e-version så att det finns fler att välja mellan. Jag menar, hur svårt kan det vara? ;)

Årets första roliga nyhet för företaget är att jag börjar jobba med TV4 Play. Under året har vi gjort pyttesmå och lite större förändringar i copyn på TV4Play.se och jag lyckades också få ett besök i nyhetsstudion. Allt väldigt roligt.

I mars flyttade jag från Blekingegatan 12, där jag delade kontor med Niklas och Alexander, och hittade till Livingroom Office på Götgatan. Huset och lokalen är som ett tidsdokument – små rum längs med en lång korridor, fönsterkarmar och dörrhantag av teak och lyhört överallt. Väldigt fint!

Modekurs på Stockholms Auktionsverk

Haute couture hos Stockholms Auktionsverk med stjärnorna Pär Engsheden och Ingrid Giertz-Mårtenson.

Att gå på kurser, seminarier och föreläsningar är ju så kul. Det här året har jag mest hunnit med att samla arbetsrelaterad kunskap på bland annat Webbdagarna och Sime, men jag har även fått lära mig om mode och modehistoria på Stockholms Auktionsverk. Etnologi när den är som allra vackrast.

Den andra roliga nyheten kopplat till mitt arbete 2014 är att jag börjar på Berghs School of Communication. Jag tjuvstartade mitt uppdrag som programansvarig för heltidsprogrammet Produktionsledning/Operativ projektledning i våras med att hoppa in i ansökningsprocessen och intervjuer med kandidater. Det är bland det roligaste jag gjort!

Det blev också ett färgglatt år med exempelvis inspiration, research och 1 maj-firande i Köpenhamn och fina anteckningsböcker till företaget. Otroligt nöjd med resultaten.

Bröllop på Paros

Årets bröllop hände på Paros i Grekland i juni 2014. Det är inte paret på bilden som har gått uppför altargången. Det var våra vänner Josefine och Kalle som gifte sig och de gjorde det ordentligt. Alla (50-60?) gäster bokades in på samma hotell och på den stora dagen fick de med sig hela sällskapet med barnvagnar, instrument och en massa annat in i en buss som gick upp för ett berg så brant att vi fick byta till mindre fordon på vägen och gå sista biten för bilarna inte kunde köra hela vägen. Där uppe vigdes de inför en rörd samling till tonerna av livemusik framförd av vänner. Brudparet bevisade för alla den dagen att bara man vill nåt så kan man göra det. Bara gör det!

I Grekland var det påtagligt att landet och dess invånare har det tufft. Vi pratade bland med en taxichaufför som berättar att alla unga, som kan, flyttar utomlands. De andra flyttar ihop med föräldrar och släktingar. Demonstrationståg med tillhörande kravallpolis var vanligt förekommande. Vi bodde på ett hotell vid Syntagmatorget i Aten ett par nätter och där smällde det fler än en gång.

Årets event – Linda Pira på Dramaten i Stockholm och Feministiskt initiativ antirasistiska fest i S:t Karins ruin i Visby. Två mäktiga upplevelser som gjorde mig tårögd.

Min första Almedalsupplevelse hände också under 2014. Det var väldigt roligt främst tack vare sällskapet. Jag åkte tillsammans med Anna, Jennie och Hanan från Telge Energi och vi bokstavligen sprang mellan föreläsningar som handlade om främst energi, klimat, miljö och kommunikation. Otroligt givande och kul. Nu hoppas jag på att få tag på ett boende till Almedalen 2015, har du nåt tips? Hojta till!

Prenzlauer Berg, Berlin juli 2014

Prenzlauer Berg, Berlin juli 2014

Vi hade ju en otroligt varm och lång sommar, eller hur? I juli 2014 skulle jag ha åkt på en efterlängtad semestervecka i Tel Aviv, men oroligheterna i området gjorde att jag fick ställa in för den här gången. Jag blev lite olycklig så min sambo föreslog att vi skulle skramla ihop för att åka till Berlin istället. Där bodde vi på 25hours Hotel Bikini Berlin som är det häftigaste hotellet jag upplevt och vi drev omkring i storstan i 40-gradig värme. Det var så varmt brandkåren ryckte ut för att kyla ner den överhettade folkmassan.

Mykonos Grekland juli 2014

Knappt en vecka efter hemkomsten från Berlin så åkte vi tillbaka till Grekland. Den här gången hamnade vi i Mykonos där det var ännu varmare, men då lite lättare att hantera. Där var det otroligt vackert och men vansinnigt exploaterat. Och det gäller både naturen och besökarna.

Jag kom tillbaka till jobbhösten för att flytta in i nya och fina kontorslokaler på Bondegatan 30 tillsammans med de andra hyresgästerna på Livingroom Office. Trivs så bra! Letar du kontor, kolla hos oss. Vi har det supertrevligt.

Samma vecka började jag mitt uppdrag på Berghs School of Communication som programansvarig för klassen PL1415 – Produktionsledning/Operativ projektledning. Det är en heltidsutbildning på ett läsår och min roll är att ha övergripande ansvar för klassen, hålla ihop utbildningen, ha kursansvar och hålla föreläsningar. Jag delar upp min tid mellan detta uppdrag och mina som jag haft tidigare.

Ubåt utanför Fotografiska

Och så kom det ju ubåtar.

Sen var det dags för 14 september 2014, Dagen D under supervalåret. Vi klädde upp oss, gick till nervöst till vallokalen och sen lugnade vi nerverna med ett glas starkt på favoritstället Tjoget i Hornstull.

Det här var året då det kändes som att jag kom igång med träningen fler gånger än vad jag faktiskt tränade. Nya tag 2015!

Och så var det ju kursen Hållbar förpackningsdesign med produktionsledarna och de grafiska designarna. Alltså WOW! Här bilder från presentationernai aulan  för kunden och alla vi andra. Det var en ball upplevelse att få vara med och ta del av alla imponerande lösningar. Uppdraget: Förpacka Spotify med en hållbar ”pop-up solution”.

Landet i Rånäs

Landet – min favoritplats på jorden och ett ställe jag längtat till under hela året. Hoppas på fler och längre besök här under 2015.

Årets film - Interstellar 

Årets film är utan tvekan Interstellar. WOW!

Från mitt favvomöte, det regelbundna redaktionsmötet med Telge Energi och Bloggbyrån. Tillsammans planerar vi innehåll och aktiviteter i Telge Energis digitala kanaler, oftast på mitt kontor. Det går alldeles utmärkt att ha roligt på jobbet, jag lovar!

Det är här Prodblog blir till verklighet! På bilden ser ni mig och stjärnutvecklaren Alexander Palm.

Köpenhamn december 2014Jag avslutade året med en mellandagstripp till Köpenhamn. En alltid lika skön och inspirerande stad, jag tar med mig mycket hem därifrån.

Nu är det 2015 och det känns som att det kommer att hända mycket även i år. Jag hoppas det! Jag står i alla fall inför skolstart, uppstart och lansering av den här bloggen. Meningen med detta inlägg är inte att sia om framtiden, det var att se tillbaka en enda gång för att kolla av vad vi klarat av. Nu när det är gjort så kollar jag framåt och önskar dig ett förjävla roligt 2015.