7 myter om produktionsledare

17 augusti 2018

Första listan på evigheter! Jag känner mig helt klart lite ringrostig, har skrivit mycket men publicerat lite på senaste. Men det här var bara tvunget att publiceras. Listan baseras på de vanligaste myterna jag stött på irl, men är inte presenterade i någon storleksordning. Skulle vara kul att höra vad ni tycker, eller om ni tycker att jag missat nåt.

Myt 1: en produktionsledares jobb är lika med att planera för att undvika misstag

Men det går ju inte. Alla produktioner innehåller flera misstag, de går helt enkelt inte att undvika. Det viktigaste är att istället se till att klara av misstagen så fort som möjligt så att vi kan lära oss av dem snabbt.

Myt 2: alla produktionsledare älskar att planera

Nej. Produktionsledning går ut på att göra verklighet av strategier och idéer – alltså skapa magi – inte att bygga tidplaner, en mappstruktur eller sätta upp tidrapporteringssystem. De sakerna är bara verktyg för att kunna utöva hantverket, och att ha möjlighet att skapa magin.

Myt 3: alla produktionsledare vill bli projektledare

Nej alla produktionsledare vill inte blir projektledare. Punkt slut. Produktionsledning är inte nödvändigtvis en gateway till projektledning och skillnaden är inte hierarkisk.

Myt 4: en produktionsledare behöver bara vara med i slutet av ett projekt

Onödigt! Ju tidigare en produktionsledare kommer in i projektet desto bättre. Det skapar förutsättningar för ett lyckat förverkligande, och det är 100% kostnadseffektivt.

Myt 5: en produktionsledare säljer inte

Eh jo. Vem annars får produktionerna att leva och utvecklas till nya projekt? Det är produktionsledaren som skapar magin som beställarna vill ha mer av.

Myt 6: man kan inte vara diva OCH produktionsledare

Jo.

Myt 7: man kan inte ta bra betalt i timmen för en produktionsledare

Jo. Om du inte vet hur du ska göra kan du höra av dig till mig 💪😎

Och hurra för alla nya produktionsledare som precis börjat på Berghs! Heja er!