3 snabba om frilanslivet

12 oktober 2018

Nu ska jag testa en innehållsidé jag har – 3 snabba. Tanken är att jag ska prata med människor som är proffs på olika saker och att vi tillsammans ska dela 3 snabba grejer om våra olika proffsområden. Målet är att det ska vara så snabbt att det ska få plats i en chat eller i ett sms. Hoppas ni gillar det, jag tycker att det är skitkul!

Jag har varit egen företagare i 6 år och 10 månader – det är längre än jag har varit på något annat jobb. Jag trivs väldigt bra med att vara frilans och önskar att alla fick testa frilanslivet nån gång. Här kommer 3 snabba om bra saker att göra för att fixa leva frilanslivet, enligt mig.

1. Lita på din kompetens

Som frilans stöter jag på en del osympatiska sidor hos folk. Alternativet då är att lita på sin expertis och hitta tryggheten i den.

2. Ta hjälp av andra

Anlita andra som hjälper dig med den delen av företagandet du inte kan själv, och hitta folk du litar på i ditt nätverk som du kan anförtro dig åt.

3. Gör dig av med det som skapar oro

Tacka nej till uppdrag, avsluta uppdrag och gör slut med kunder som slukar din energi. DET gör att du håller i längden.

Avslutar med en smart grej en smart person i mitt kollektiv sa:

Att vara frilans är ett yrke och inte ett sätt att vara alla till lags.

Vad tror ni om det? Hör av dig om du vill att jag ska fråga nån speciellt person nåt, eller om du själv har ett ämne du vill dela med dig av på det här sättet.

Och så bjuder jag på en video som jag bara vill se om och om igen – pga anledning. Trevlig helg!